Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl.
mąka 1 szkl.
margaryna 1/2 kost.
jajko 3 szt.
cukier do piany 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek orzechowy

margarynę,cukier,żółtka utrzeć dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz zmielone orzechy wymieszać i wyłożyć ciasto na blachę,ubić pianę z dodatkiem cukru na sztywno i wyłożyć na ciasto na wierzchu poukładać połówki orzechów włoskich i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 02.10.2013 16:27
lubimy ciasta z orzechami :)
Motorek 29.05.2012 10:35
fajne
owca441 27.04.2011 20:57
nie przepadam za mazurkami ale ten taki trochę bezowy -bardzo zachęcający
teresa18 23.04.2011 15:28
nigdy nie jadłam takiego ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak