Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jagodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 i 1/2 szklanka
cukier 2/3 szklanka
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 100 g
jogurt naturalny 180 g
jajko 2 sztuka
jagody 4 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jagodowe

Dokładnie wymieszaj w misce wszystkie suche składniki.
Zajmij się przygotowaniem mokrych składników. Rozpuść masło i ostudź je. Jajka rozbij w misce i roztrzep widelcem. Do jajek dodaj jogurt i wymieszaj dokładnie. Na końcu do składników mokrych dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj mokre składniki, aż utworzą gładką masę. Mokre składniki przelej do miski z suchymi składnikami i wymieszaj dokładnie. Dodaj jagody i ponownie wymieszaj masę.

Nagrzej piekarnik do temperatury 175 stopni C. W formie na muffiny ułóż papierowe foremki i przełóż do nich przygotowaną wcześniej masę (do ok. 2/3 wysokości foremek). Babeczki piecz w piekarniku ok. 35 min. Złote i pachnące jedz ze smakiem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.07.2012 16:21
piękne
ewaa 30.01.2012 20:54
uwielbiam...:)
Jolanta40 14.10.2011 09:17
śliczne zdjęcie
Kate131 06.09.2011 07:07
pycha
Ewa104 16.06.2011 20:40
Aj,pyszności!
Ewa104 16.06.2011 20:40
Aj,pyszności!
ZEWA 13.06.2011 10:51
szkoda że już skończyły mi się jagody, muffiny super
SmacznaPyza 22.05.2011 11:52
pachnące latem! świetne :-)
Baska Kaska 18.05.2011 21:20
wow
Sarenka 12.05.2011 19:05
Apetyczne babeczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak