Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki we włoskiej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
mięso mielone indycze 500 g
ryż 3 paczki
jaja 3
sól do smaku
pieprz do smaku
cząber
kapusta włoska 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki we włoskiej kapuście

Ugotować ryż.

Kapustę włożyć do gara ze wrzącą wodą na maksymalnie 5 minut, aby zmiękły liście. Następnie oderwać liście.

Mięso wymieszać z ryżem, jajkami i przyprawami.

Nałożyć mięso z ryżem na liście, zawinąć.

Zalać bulionem, gotować 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak