Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos grzybowy do smaku
mąka 250 g
mleko 500 ml
jaka: 3 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z grzybami

Zmiksować w naczyniu mąkę, mleko, jajka, sól i pieprz na głądkie ciaasto i pod przykryciem wstawić na trochę do lodówki.
Dymkeopłukać, oczyśić i pokroić w cieńkie talarki.
Podgrzać na patelni troche tłuszczu. Dodacdymkędo ciasta, wymieszać i nałożyć trochę na patelnie Kiedy zrumieni się jedna strona naleśnika, odwrócić go, aby zrumieniłą się druga. pozostałe naleśniki przygotować w podobny sposób.
Naleśniki ułożyćna talerzach, na połówce każego naleśnika rozłożyć podgrzany sos grzybowy i przykyć je drugą połową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak