Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek DZIEŃ I NOC

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier puder 1 szkl.
margaryna 1/2 kost.
kakao 2 łyżki
jajko 2 szt.
mleko 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek DZIEŃ I NOC

margarynę utrzeć z cukrem i jajkami dodać mąkę,proszek do pieczenia i stopniowo dodawać mleko cały czas mieszając,połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę a do drugiej połowy dodać kakao i łyżkę wody wymieszać i wyłożyć na ciasto białe gładko rozsmarować i upiec w temp.180st.ok.40min.upieczony mazurek posypać rodzynkami lub posmarować konfiturą i posypać cukrem pudrem lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.01.2014 17:23
zapowiada się bardzo smakowicie
pigila
pigila 09.10.2011 21:34
super
m1monika 28.09.2011 22:57
super
IKrakowianka 07.05.2011 22:50
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak