Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 150 g
cukier 250 g
jajko 3 szt
mleko 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt.
powidła śliwkowe 5 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z bakaliami

Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą, wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Margarynę roztopić i ostudzić. Następnie wlać ją do ciasta i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do podłużnej formy. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 10.05.2011 15:12
Pyszny na każdą okazję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak