Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
wątróbka wiepszowa 150g
cebula 1
karkówka 80 dag
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: klops z jajkiem

Trzy jajka ugotować ugotuj na twardo i obierz. Przepuść przez maszynkę do mielenia karkówkę, boczek, wątróbkę i cebulę. Przypraw do smaku, dodaj 2 surowe jajka i dokładnie wymieszaj. Formę posmaruj tłuszczem. Nałóż połowę masy mięsnej. Pośród ułóż jajka, jedno za drugim. Przykryj pozostałą masą mięsną i delikatnie ugnieść. Formę przykryj folią aluminiową. Piecz wstawione do większego naczynia, wypełnionego gorącą wodą (tak, aby woda sięgała do połowy formy z klopsem). Piecz ok. 75 min w temp 180°C. Zdejmij folię aluminiową i podpiecz jeszcze 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.11.2011 18:17
pycha
suzana 22.11.2011 18:06
sam tłuszcz niestety
malaczarna23 23.08.2011 11:04
super zrobię napewno
ziutula
ziutula 19.08.2011 21:32
dobre jedzonko
Izabela28 31.05.2011 12:12
smaczne te klopsy, a do tego super się prezentują:)
stokrotka 11.05.2011 22:09
pyszności
iza15 07.05.2011 21:52
takie klopsy zawsze dobrze wygladają
FAFIK 03.05.2011 19:19
Pychota!
Kopiko1983 02.05.2011 06:37
Super wyglada!!!
marta1371 28.04.2011 20:43
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak