Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
suszone owoce 200 g
masło 60 g
cukier 1 łyżka
jajko 3 sztuki
mąka 1 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
sól do smaku
mielone migdały 100 g
cukier puder 2 łyżki
pieczywo czerstwe białe g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczywa

Pieczywo pokroić w grubą kostkę. Rozdrobnić owoce, jesli to konieczne zalać ciepłym mlekiem.
Rozdzielićbiałka od żółtek. Żółtka utrzeć na pianę z masłe i cukrem. Potem dodaćdo kremu jajecznego mąkę, mielone migdały, cukier puder, owoce, skórkę cytrynową i pokrojone pieczywo.
Białka ubić na sztywno z solą i dodać do masy.
Wysmarowac tortownicę masłem i włożyć do niej masę. Całość posypać cukrem i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak