Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki murzynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 1,5 łyżki
cukier 1,5 łyżki
cukier puder do smaku
serek homogenizowany 25 (straciatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki murzynki

Do miski wsypać mąkę pszenną, wbić jajka, dodać serek homogenizowany, proszek do pieczenia, kakao do ciast i cukier. Wszystko razem wymieszać łyżką, a następnie wyrobić ręką (ciasto wychodzi trochę klejące).Tłuszcz rozgrzać. Mokrymi rękami formować pączki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Po upieczeniu wyjąć pączki na ręcznik papierowy, a po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Z podanych składników wyjdzie około 30 sztuk pączków. Najlepsze są tego samego dnia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 16.11.2011 22:38
super
Ania67 09.05.2011 08:16
Bardzo fajne
magical66 18.04.2011 19:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak