Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z Farszem Grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 g
cebula
jajko
twaróg 200 g
masło
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cielęcina bez kości 1,5 z udźca
grzyby suszone 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z Farszem Grzybowym

Grzyby suszone namoczyć 2 godz. w wodzie, ugotować do miękkości. Pokroić w kostkę. Cebule posiekać, pieczarki pokroić w kostkę. Na maśle podsmażyć cebulę oraz pieczarki. W misce wymieszać twaróg z grzybami suszonymi, cebulą z pieczarkami, jajkiem, bułką tartą oraz doprawić solą, pieprzem i gałką. Mięso rozkroić i lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć sola i pieprzem. Farsz rozsmarować na mięsie, zwinąć w roladę, obwiązać sznurkiem, obsmażyć na oleju, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec 100min. w 200*C, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 05.10.2011 21:21
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak