Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 2 l
pieczarki 60 dkg
cebula 2 szt
strąki papryki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 szt
olej do smażenia
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
dorsz 1 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dorsza

Rybę odmrozić, opłukać, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na pół godziny. Paprykę oczyścić z gniazd i pokroić w słupki, zaś cebulę i pieczarki w krążki. Warzywa i pieczarki podsmażyć na oleju,rybę zalać wrzącym wywarem a po 10minutach dodać warzywa. Pod koniec dodać przecier, wino,sól,pieprz i chwilę jeszcze pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 17.05.2011 17:35
mniam
KasiaK90 28.04.2011 13:51
ciekawa
ela16 19.04.2011 09:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak