Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krew smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krew wieprzowa
cebula
sól
pieprz
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Krew smażona

Cebulę obrać,posiekac w drobną kostkę .W rondlu rozgrzać tłuszcz i usmażyć w nim cebulę na jasnozłoty kolor.Krew posolić i przyprawić pieprzem,po czym wlać na tłuszcz z usmażoną cebulą.Całość smażyć na małym ogniu .Podczas smażenia niemieszać,aby krew ścieła się równomiernie.Krew powinna dobrze odparowac .Gdy bedzie juz scieta należy pokroić w kostkę lub w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 18.04.2011 12:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak