Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazone faszerowane jajka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
kiełbaska 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
sól
pieprz
masło 1 lyzka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smazone faszerowane jajka

jajka gotujemy na twardo. Gdy nam ostygna zdecydowanym ruchem przecinamy je na pol w skorupkach. Wyciagamy jajka delikatnie ze skorupek, kielbaske pokrojona w kostke podsmazamy i mieszamy z rozgniecionym jajkiem, doprawiamy i dodajemy posiekana natke pietruszki ( ja dodalam suszona). Farsz nakladamy do jajek, dociskamy je do bulki tartej i smazymy farszem do dna patelni na lyzce masla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 01.09.2011 13:06
smakowite :)
Allice 01.09.2011 13:06
smakowite :)
edyta44 10.07.2011 15:22
pycha
edyta44 10.07.2011 15:22
pycha
aleksa123 10.06.2011 07:14
Można nimi zadziwić gości:-) A w sumie proste do zrobienia
Justyna Jussstiii 23.04.2011 17:43
super
jolita 23.04.2011 10:07
mniam
agnieszka214 22.04.2011 20:04
pycha
ada12302 18.04.2011 23:02
mniam
Katarzyna/kate1980 18.04.2011 18:39
super ślicznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak