Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sztuka mięsa z rosołu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krzyżowa 1550 g
cebula 100 g
marchew 150 g
pietruszka 100 g
seler 100 g
pory 60 g
kapusta włoska 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sztuka mięsa z rosołu

Umyte mięso włożyć do wrzącej wody i szybko zagotować.Od chwili zagotowania gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.Gdy mięso jest na pół miękkie włożyć umytą włoszczyznę.Na 0.5godziny przed ugotowaniem włożyć kapustę i cebulę przekrojoną,lekko zrumienioną oraz przyprawy.Miękkie mięso wyjąć,przestudzić i krajać porcje zgodnie z normatywem,przełożyć do garnka,zalać gorącym rosołem.Gorące porcje wydawać z dodatkami jarzyn i sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak