Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewa do bejcowania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 500 ml
ocet 10 % 130 ml
cebula 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
marchew 50 g
pietruszka 50 g
seler 50 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zalewa do bejcowania

Warzywa umyte,oczyszczone i opłukane pokrajać w cienkie plastry.Przyprawy rozetrzeć,dodać do warzyw,połączyć z olejem i wymieszać aż do wydzielenia się soku.Mięso natrzeć zaprawą,obłożyć warzywami,przełożyć do naczynia i umieścić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak