Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka nadziewana cielęciną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
sól
masło
bulion drobiowy
cielęcina
wątróbka
słonina
filet śledziowy
kapary
cebula
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka nadziewana cielęciną

Kaczkę natrzeć solą i pozostawić na 2 godz.Farsz- śledzie pokroić . Na maśle podsmażyć cebulę i cielęcinę oraz wątróbkę .Dusić kilka minut.Razem ze słoniną,odciśniętą bułką przepuścić przez maszynkę . Dodać kapary i paprykę , wbić jajka .Wszystko doprawić i wyrobić .Kaczkę nadziać farszem, zszyć . Ułożyć na wysmarowanej małem blasze , piec skrapiając bulionem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak