Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
wywar z wloszczyzny
gęsta śmietana 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z pesto

Pomidory ugotować w bulionie. Następnie przetrzeć je przez sito. Doprawić do smaku i zagotować. Wymieszać ze śmietaną i podgrzać. Zupę podawać w bulionetkach na wierzchu ozdobić kleksem z sosu Pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.10.2012 19:56
fajny pomysł z tym pesto w zupie
IlonaAlbertos 26.10.2010 00:48
Bardzo ciekawa zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak