Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka kurczaka cytrynowo-ziołowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt
cytryna 2 szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: udka kurczaka cytrynowo-ziołowe

W rondelku rozpuszczamy masło z oliwą,dodajemy zioła i drobno posiekany czosnek i sok z 1 cytryny,chwilę gotujemy.Kiedy marynata przestygnie smarujemy nią udka.Pomiędzy udka wkładamy plastry cytryny i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.Pieczemy do zarumienienia się mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.05.2012 16:41
pyszne
anemon 02.07.2011 08:23
Kurczak z cytrynową nutą, pycha.
Iwona51
Iwona51 07.05.2011 20:00
super
Małgorzata113 18.04.2011 08:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak