CIASTO TOPIELEC

CIASTO TOPIELEC

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 KG
  • smalec

    1 KOSTKA
  • margaryna

    1 KOSTKA
  • mleko

    1 SZKLANKA
  • żółtka

    2 SZT
  • drożdże

    100 G
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ZAGNIEŚĆ CIASTO,ZAWINĄĆ LUŹNO W ŚCIERKĘ I WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ WODY.GDY WYPŁYNIE NA WIERZCH WYCIĄGNĄĆ,WYKRAWAĆ CIENIUTKO TWORZĄC ROGALIKI.WIERZCH MACZAC W ROZTRZEPANYM JAJKU,POSYPAĆ CUKREM I UPIEC.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.10.2012 10:26
nazwa fajna , ciasto też musi być pyszne

babcia

14.07.2012 13:08
ciekawe...

iknbozka

12.02.2012 19:58
mniam

gosia47-47

24.04.2011 18:39
mniam

Myszka75

12.01.2011 12:11
koniecznie muszę zrobić, bardzo ciekawy przepis:)

Allice

06.11.2010 18:09
jadłam i jest bardzo smaczne.

mehia

29.09.2010 18:32
Najpyszniejsze ciasto pod słońcem to właśnie topielec jest :)

Aleksandra54

06.08.2010 21:00
Pycha!!!!!!!!

Katarzyna152

27.06.2010 22:01
oczywiscie,mozna dodac nadzienie

Marta98

19.06.2010 18:26
Czy do środka ciasta można dodac gorzką czekoladę lub marmoladę?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat