Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO TOPIELEC

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 KG
smalec 1 KOSTKA
margaryna 1 KOSTKA
mleko 1 SZKLANKA
żółtko jajek 2 SZT
drożdże 100 G

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO TOPIELEC

ZAGNIEŚĆ CIASTO,ZAWINĄĆ LUŹNO W ŚCIERKĘ I WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEJ SIĘ WODY.GDY WYPŁYNIE NA WIERZCH WYCIĄGNĄĆ,WYKRAWAĆ CIENIUTKO TWORZĄC ROGALIKI.WIERZCH MACZAC W ROZTRZEPANYM JAJKU,POSYPAĆ CUKREM I UPIEC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.10.2012 10:26
nazwa fajna , ciasto też musi być pyszne
babcia
babcia 14.07.2012 13:08
ciekawe...
iknbozka 12.02.2012 19:58
mniam
gosia47-47 24.04.2011 18:39
mniam
Myszka75 12.01.2011 12:11
koniecznie muszę zrobić, bardzo ciekawy przepis:)
Allice 06.11.2010 18:09
jadłam i jest bardzo smaczne.
mehia 29.09.2010 18:32
Najpyszniejsze ciasto pod słońcem to właśnie topielec jest :)
Aleksandra54 06.08.2010 21:00
Pycha!!!!!!!!
Katarzyna152 27.06.2010 22:01
oczywiscie,mozna dodac nadzienie
Marta98 19.06.2010 18:26
Czy do środka ciasta można dodac gorzką czekoladę lub marmoladę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak