Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoskie sucharki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cukier 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
posiekane migdały 20 dag
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: włoskie sucharki

Jajka i cukier utrzyj na puszystą masę. Dodaj suche składniki i kilka kropelek olejku. Ciasto powinno być gęste, ale nie za bardzo lepiące się. Z ciasta uformuj podłużne chlebki, ułóż na wyściełanej pergaminem blasze w odległości minimum 2 cm od siebie. Piecz 25 minut w temp. 160 stopni. Ostudzone chlebki pokrój pod skosem na plasterki o grubości 1 cm. Ułóż gęsto na blasze i ponownie piecz po 8 minut w temp. 170 stopni z każdej strony, aż się zrumienią. Ostudzone ciastka włóż do puszki, gdzie można je przechowywać do miesiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 18.04.2011 21:58
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak