Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy z kawą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 90 dag
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
cebula biała 3 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
oliwa 3 łyżki
mąka 2 łyżki
wino białe 1 kieliszek
sól
kawa 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy z kawą

Mięso pokrój na kawałki, papryki w paski, a cebule w talarki. Ząbki czosnku obierz i pokrój na połówki. W garnku podsmaż mięso na dużym ogniu, na 2 łyżkach oliwy. Wyjmij łyżką cedzakową i trzymaj w cieple. Do tego samego garnka wlej resztę oliwy i smaż cebulę, paprykę oraz czosnek-10 minut na średnim ogniu. Oprósz mąką, smaż 2-3 minuty, mieszając. Wlej wino i kawę, zagotuj i włóż mięso. Posól, popieprz, gotuj godzinę na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 02.06.2011 21:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak