Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z jajek i parmezanu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mleko gorące 250 ml
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sos pomidorowy
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z jajek i parmezanu

Jajka ubij z gorącym mlekiem, dodaj ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, wymieszaj. Wlej masę do żaroodpornych foremek, przykryj folią aluminiową i piecz w kąpieli wodnej w 160 stopni 25-30 minut. Serwuj w foremkach z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.02.2012 14:02
fajny pomysl
Grażyna13 02.10.2011 19:21
Pysznosci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak