Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mięsno-warzywne

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
boczek 150 g
kapusta włoska
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula
ryż 100 g
bulion 1,5 szklanki
jaja 2 szt
sól, pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy
masło
liście pora

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mięsno-warzywne

Masło stop na patelni. Warzywa obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej wrzuć na rozgrzane masło. Smaż ok 5 min. Następnie wsyp ryż. Przesmaż, zalej bulionem i gotuj aż ryż wchłonie wodę. Karkówkę i boczek umyj, osusz, zmiel w maszynce.Na osobnej patelni podmaż mięso, dopraw. Mięso połącz z warzywami odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj jajka dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku. Kapustę sparz, odcinaj pojedyńczo liście kapusty, zetnij zgrubiałe nerwy. Na liście nakłaj farsz mięsno-warzywny, zwiń i obwiąż zblanszowanym liściem pora. Gołąbki układaj w garnku zalej 1/2 l wody, zagotuj dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Gołąbki dusić ok 50 min. Sos zagęść, dopraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.03.2017 21:13
uwielbiam !!!
pestka 21.01.2017 10:10
bardzo smaczny obiad
Grazyna0211 12.11.2016 10:51
smaczne gołąbki
cukiereczek 17.02.2012 09:30
super
Chojłówna 12.12.2011 11:37
apetyczne
SmakolykiJoanny 06.07.2011 08:58
Bardzo apetycznie wyglądają :)
ElizaT 14.06.2011 09:01
a więcej zdjęć :)?
kochanyptysiu 18.05.2011 12:03
wygladaja przepysznie,chyba za chwilke uciekne do kuchni:)
aguus 07.05.2011 14:11
uwielbiam gołąbki!
Mirka-Ludomila 04.05.2011 21:06
piękne
Margo1 30.04.2011 11:46
jakie apetyczne
Henryka2 17.04.2011 20:57
Piękne zdjęcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak