Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz rybny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
papryka mielona
boczek 2 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
śmietana kwaśna 3 łyżki
filet z dorsza 30 dkg
kapusta kwaszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz rybny

Filety płuczemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny ,solimy i posypujemy papryką.Boczek i obraną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy,dodajemy kwaszoną kapustę,koncentrat pomidorowy i rozprowadzamy czerwonym winem wszystko razem dusimy.Układamy na wierzchu pokrojoną w kostkę rybę i gotujemy gulasz pod przykryciem.Przed podaniem zaprawiamy sos śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 31.10.2011 10:52
smaczne
m1monika 21.06.2011 20:05
super
anemon 11.05.2011 07:44
Interesujący przepis, warto go wypróbować, bo zapowiada się smacznie.
joanna77 17.04.2011 21:34
pyszny
Robert10 17.04.2011 20:36
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak