Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki nadwiślańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
pieczarki 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki nadwiślańskie

Mięso natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Pieczarki oczyścić, skropić obficie sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na 15-20 minut. Na szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa i pieczarki, na każdej szpadce powi­nien znaleźć się też listek laurowy. Piec na rozgrzanym ruszcie 10-15 minut, kilkakrot­nie obracając.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.08.2011 20:38
super
agata1722
agata1722 11.08.2011 12:26
pycha
agata1722
agata1722 11.08.2011 12:26
pycha
agata1722
agata1722 11.08.2011 12:26
pycha
agata1722
agata1722 11.08.2011 12:26
pycha
Iwona45 25.07.2011 16:18
fajne
Dorota59 17.04.2011 19:58
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak