Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 3 szt
mąka 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Mortadelę pokroić w średniej grubości plastry,
Jajka roztrzepać z solą i odrobinką pieprzu.
Mortadelę zanurzać najpierw w jajku, nastęnie w mące i znów w jajku i w bułce, tak samo robić z resztą plastrów.po usmażeniu lekko skropić wodą, aby panierka nie była zbyt sucha

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak