Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
kapusta włoska 400 g
rokpol 8 dag
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
śmietana kremówka 0,5 szklanki
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska z kurczakiem

Cebulę i kapustę posiekać, mięso oraz paprykę pokroić. Do okrą­głego naczynia żaroodpornego wlać olej i włożyć mięso. Dusić w kuchence mikrofalowej 10 minut. Następnie mięso wyjąć, do­dać margarynę, cebulę oraz kapustę. Przykryć, dusić 15 minut w pełnej mocy. Rokpol wymieszać ze śmietaną, polać kapustę i dusić, aż ser się stopi. Włożyć mięso, paprykę, gotować 2-3 mi­nuty. Na końcu doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 02.09.2011 20:55
pyszna zapiekanka
Iwona45 24.07.2011 23:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak