Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
masło 30 dag
koncentrat pomidorowy 40 dag
fasola 1 op
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny

Fasolę odcedzic z zalewy, przełożyć na sitko i przelać zimna woda.
Czosnek obrać i drobniutko posiekać.cebulę obrać i pokroić w kostkę.paprykę oczyścić z nasion i pokroić w średniej grubości kostkę.Pieczarki oczyścic i pokorić w paski.Ziemniaki obrać i pokroićw kosteczkę.Na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, po chwili dodać pieczarki. Dusic razem ok 4-5 min.Następnie dodać paprykę. Całosć smażyć na duzym ogniu kilka minut, następnie dusić na małym ogniu przez ok 10 min.na ońcu dodać fasolę i koncentrat pomidorowy, całość wymieszać i doparawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak