Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody szklanka
jajko 4
proszek do pieczenia 0.5 łyżki
mąka zwykła 1 szklanka
margaryna kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

wode i margaryne gotujemy, a następnie wsypujemy mąke, mieszamy i po 2-3 minutach sciągamy z ognia, gdy masa wystygnie to miksujemy z proszkiem do pieczenia i jajkami. Układamy na 2 blaszki i pieczemy
krem
2 łyżki maki zwykłej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
szklanka cukru
2 szklanki mleka
1 żóltko
0,5 kostki masła

mleko, zóltko, cukry i mąki łączymy z mlekiem i gotujemy budyn, wystudzony miksujemy z masłem, przekładamy nim ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 22.04.2012 21:48
super
ewaa 19.12.2011 20:07
pychota ...poproszę kawałek :)
Mariusz17 05.11.2011 20:47
moje ulubione ciasto
rjustysia 29.09.2011 12:12
Jedno z najlepszych ciast :)
iknkirke 28.08.2011 16:32
pycha
wiola28a 14.05.2011 11:20
pyszności
MAR3STA 25.04.2011 10:02
pycha!
Magdalena/26Mooi 21.04.2011 21:51
uwielbiam karpatke!
Mysiunia 18.04.2011 18:58
pychotka!
agnieszka137 17.04.2011 23:53
wspaniała
1j1o1l1a1 17.04.2011 19:20
karpatka jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak