Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z pieczarkami i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 300 gram
pieczarki 150 gram
szpinak świeży lub mrożony 50 gram
cebula biała 1 duża
czosnek ząbki 2 ząbki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z pieczarkami i szpinakiem

Makaron ugotować aldente. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, kucharek i dusić do miękkości, następnie wrzucić umyty szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić parę minut. Następnie wlać śmietankę, zagotować doprawić solą i pieprzem, dodać makaron, wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 29.12.2011 19:33
mniam
bami 30.10.2011 17:52
Baaaaardzo apetyczne danie :)
kriso 12.10.2011 20:59
ciekawy przepis
Ewelina47 12.10.2011 17:43
super wygląda
piotereq 04.10.2011 10:58
super
MAR3STA 20.08.2011 19:36
fajne danie
magduś83 02.08.2011 21:54
ciekawe :) czas zasmakować
Halusia 18.07.2011 17:37
Super.
darus 13.07.2011 22:43
pięknie wygląda
anemon 09.06.2011 06:51
Makaron, szpinak i pieczarki... pycha.
anoosia 25.05.2011 14:47
wygląda smakowicie
Patrycja33 01.05.2011 17:57
muszę zrobić bo aż ślinka leci.
Patrycja33 01.05.2011 17:57
muszę zrobić bo aż ślinka leci.
Patrycja33 01.05.2011 17:57
muszę zrobić bo aż ślinka leci.
Kate131 18.04.2011 07:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak