Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 szt
cukru 1 szkl.
mąki 1 szkl.
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
galaretki rubinowe 2
posypka kolorowa
mleko 1/2 litra
cukier do smaku
margaryny kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok.40 min w temp.160-180 C, pozostawić do wystudzenia, przekroić na pół.
Rozpuścić galaretki.
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru, ostudzony zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć pół masy na to galaretkę, drugą część masy, biszkopt, polać lukrem, posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.09.2011 15:24
mniam
agnieszka137 17.04.2011 23:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak