Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z migdałami, czosnkiem i jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
czosnek 4 ząbki
płatki migdałowe 15 dag
jogurt naturalny 1 szkl
oliwa 3 łyżki
curry 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
natka kolendry 1 łyżka
płatki chili 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z migdałami, czosnkiem i jogurtem

Mięso pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Wymieszać chili, 2 łyżki oliwy, czosnek, cynamon i curry, wrzucić pokrojone mięso, wymieszać starannie, przykryć, wstawić do lodówki na 30 minut. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy, wrzucić mięso, smażyć do miękkości. Na suchej gorącej patelni zrumienić płatki migdałowe. Dodać do mięsa. Wlać jogurt, delikatnie wymieszać, przykryć, trzymać na małym ogniu przez 3-5 minut pilnując, aby potrawa się nie zagotowała. Przed podaniem posypać natka kolendry i pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak