Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa garus

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 75 dkg
jabłka 25 dkg
cukier 10 dkg
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyzeczka
cynamon kawałek
skórka z cytryny - otarta 1/2 łyżeczki
skórka z pomarańczy otarta 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa garus

Wodę gotujemy z gozdzikami,cynamonem i skórkami cytrusowymi,słodzimy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 min.Gruszki i jabłka myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne,gotujemy je we wrzątku aż się rozgotują a następnie przecieramy przez sito i dodajemy do zupy.Mieszamy dokładnie śmietanę z mąką ,wlewamy do zupy i podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.09.2011 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak