Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z kaszy i ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
masło 5 dkg
koperek
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: babka z kaszy i ziemniaków

Ziemniaki gotujemy przepuszczamy przez maszynkę,wsypujemy kaszę,dodajemy dwa żółtka i masło,wszystko razem dobrze ucieramy.Z białek ubijamy pianę,dodajemy do niej koperek posiekany i mieszamy,pianę dodajemy do reszty i delikatnie mieszamy.Masę wkładamy do wysmarowanego i posypanego bułką tartą rondla i pieczemy 40 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Podajemy na gorąco z kwaśną śmietaną lub stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.07.2012 21:33
fajna taka babka
dorotka0000025 02.10.2011 17:47
ciekawe
Krystyna32 02.09.2011 07:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak