Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z jarzębiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzębina 2 kg
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z jarzębiny

umyte owoce nalezy ugotować w wodzie i osaczyć.ugotować zaś syrop*na 1 kg owoców trzeba użyć 1/2 l wody i do 1,5 kg cukru,zalać nim owoce,zaotować,ostudzić.gotowanie powtarzać aż jarzebina stanie się szklista,napełnić słoiki,zamknąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak