Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowe \"babki\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

laska wanili
mleko 1/2 szkl
cukier 4 łyż
kasza manna 6 łyż
skórka z cytryny
jajko 2 szt
listki żelatyny 4 szt
śmietana kremowa 30% 1 szkl
szuszone morele pokrojone 25 dag
miód 2 łyż
dżem morelowy 10 łyż
sok z cytryny
sok jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowe \"babki\"

Miąższ wydłybany z wanili wymieszaj z mlekiem, 2-3 łyżek cukru i zagotuj. Dosyp kaszę, mieszając, gotuj 5 min. Dołóż skórkę z cytryny i żółtko, zblenduj na idealnie gładką masę. Żelatynę namocz, odciśnij i rozpuść w ciepłym soku z cytryny. Dodaj do kaszy, ponownie zblenduj, odstaw ma 30 min do lodówki. Białka ubij z resztą cukru. Do kaszy domieszaj śmietanę i pianę. 6 filiżanek schłodź, napełnij masą, wstaw na noc do lodówki. Składniki sosu wymieszaj i gotuj 15 min, mieszając. Babeczki wyłóż na talerzyki, polej ostudzonym sosem morelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak