Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka z cytryny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1
cukier 1 szkl
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka z cytryny

Cytrynę wyszorować.Obrać z niej skórkę i jak najdokładniej obkroić albedo(białą część). Pokroić na cienkie paseczki lub kosteczkę.Wodę zagotować z cukrem, wrzucić skórkę i gotować aż będzie szklista. W ten sam sposób można kandyzować plastry cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak