Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa biała pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
olej 2 łyżki
chrzan ze słoika 4 łyżki
dżem z czarnej porzeczki 1/2 szklanki
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa biała pieczona

Kiełbasę nakłuć. Zalać wodą o temp. 80stopni postawić na małym ogniu i parzyć ok. 15min (tak aby woda NIE WRZAŁA).
Tak sparzoną kiełbasę ostudzić, posmarować olejem i wyłożyć na brytfance. Włożyć na 10min do piekarnika nagrzanego do 180stopni.
Dżem wymieszać z chrzanem i wódką. Gdy kiełbasa w piekarniku zacznie się rumienić posmarować ją porzeczkową mieszanką. Piec jeszcze ok 15-20 min



Najlepiej smakuje na gorąco :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.08.2011 21:46
Smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak