Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z wątróbką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
maliny świeże 250 g
pomarańcze 2 szt
oliwa 3 łyżki
sałata lodowa 1 szt
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
estragon
cukier
tymianek
pieprz
sól
ocet 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z wątróbką

Sałatę umyć, osuszyć i wrzucić do miski. Maliny opłukać (jeśli są mrożone, rozmrozić), zgnieść je widelcem i dodać do sałaty. Pomarańcze obrać ze skórki i podzielić na części po czym dodać do sałaty.
Rozgrzać olej na patelni i usmażyć wątróbkę posypaną ziołami.
Usmażoną wątróbkę dodać do sałaty.

SOS: ocet, musztarda, cukier, oliwa-> dodać do słoika po czym kilka razy wstrząsnąć aby sos był jednolity


Zalać sosem sałatę, oprószyć pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 23.05.2011 13:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak