Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze kanii 4 szt
jajko 1 szt
mąka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w panierce

Kapelusze kani oczyścić, opłukać.
Jajko roztrzepać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapelusze kani po kolei maczać w mące, jajku i bułce tartej.
Rozgrzać na patelni olej po czym każdy kapelusz usmażyć na złoty kolor z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2013 09:22
ja też lubię
katarzynka455 19.05.2011 11:36
lubię takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak