Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos meksykański z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza 1 puszka
cebula biała 2 szt.
pieczarki 6 dużych sztuk
curry
przyprawa do chilli con carne
fasola 1 puzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: sos meksykański z mięsem mielonym

1. cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na mieszkane masła i oleju z dodatkiem curry ( wówczas cebula zyskuje bardzo ładny kolor)
2.do cebuli dodać mięso; posolić i podsmażyć dokładnie je rozdranniając
3.Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki pokrojone w talarki
4.Do mięsa i cebuli dodać :podsmażone pieczrki; pomidory ; fasolę oraz kukurydzę
5.Całość doprawić przyprawą chilli con carne wymieszaną z wodą ( około 2/3 szklanki)
6.Całość dusić na małym ogniu około 45 min, pod koniec dodać suszony lubczyk
7.Potrawa najlepiej smakuje na drugi dzień. Można ją podawać ze świeżym pieczywem, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami.Zamiast przyprawy chili con carne można użyć 2 łyżeczek przyprawy do gyrosa lub kebabu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.09.2012 20:41
super
ewaa 15.08.2012 09:58
pychota
Małgorzata106 09.10.2011 21:35
pycha
kate.500 11.08.2011 08:32
pysznie wygląda.
Natalia/tubisiek 16.06.2011 09:47
bardzo fajny!
Małgorzata113 17.04.2011 09:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak