Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona papryka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
czosnek 1 ząbek
ocet winny
natka pietruszki
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona papryka

Paprykę myjemy,osuszamy,na blasze wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i opiekamy z obu stron do chwili gdy skórka stanie się brązowa.Następnie paprykę przekładamy do garnka przykrywamy i pozostawiamy do ostygnięcia.Gdy przestygnie usuwamy gniazda nasienne i obieramy ze skóry,następnie kroimy na kawałki,posypujemy solą, dodajemy zmiażdżony czosnek polewamy oliwą i posypujemy natką pietruszki.Podajemy z białym pieczywem i kieliszkiem wytrawnego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.07.2011 09:32
jeszcze nie próbowałam
Krystyna32 13.06.2011 15:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak