Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z pieczenia w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kilogramy
pieczeń wieprzowa 6 plastrów
pieczarki 500 gram
masło 2 łyżki
śmietana 400 mililitrów
przyprawa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z pieczenia w sosie pieczarkowym

Ziemniaki myjemy ,obieramy , płuczemy a nast ępnie gotujemy w osolonej wodzie. Plastry pieczeni pieczemy w piekarniku, w temperaturze 100 stopni. Pieczarki myjemy ,kroimy w kostke ,dusimy na maśle. Dodajemy smietanę, przyprawiamy do saku, dprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki odcedzamy, tłuczemy . Podajemy ziemniaki polane sosem a do tego pieczeń , przypiezoną na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 17.04.2011 09:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak