Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
żółtko jajek 3 szt
masło 6 dkg
mąka 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z ziemniaków

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie,odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę lub rozgniatamy widelcem.Do ciepłych ziemniaków dodajemy masło i czekamy aż ostygną,następnie dodajemy żółtka,mąkę dodatkowo jedno jajko i całość starannie mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy niewielkie knedle obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak