Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja Faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
majonez
pieczarki 5 szt.
szynka 2 plasterki
sałata
sól
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja Faszerowane

Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Następnie przekroić wzdłuż na połowę. Z połowy jajek wyjąć żółtka do jednej miski i z drugiej połowy do drugiej. Żółtka rozbić widelcem. Do jednej miski wkroić plasterek lub dwa szynki oraz 2 plastry sera żółtego . Całość wymieszać dodając łyżkę majonezu. Takim farszem faszerować jajka. W drugiej misce: pieczarki ok. 5 – zetrzeć na tarce jarzynowej (najgrubsze oczka) i usmażyć na oleju, dodać ząbek czosnku. Po wystudzeniu dodać do drugiej miski i wymieszać dodając łyżkę majonezu. Drugim farszem faszerować pozostałe jajka.
Jajka można wyłożyć na liście sałaty. Udekorować rzodkiewką lub szczypiorkiem.
Na wierzch każdego jajka wyłożyć łyżeczkę majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak