Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wyśmienity tort rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 40 dag
jajko 4 szt.
mąka 10 dag
masło 10 dag
szpinak 25 dag
sok z cytryny
żółty ser 25 dag
łosoś wędzony plastry 2 plastry
koperek 1/2 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
twaróg 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: wyśmienity tort rybny

Twaróg rozdrobnij. Dokładnie wymieszaj z mąką, żółtkami i miękkim masłem. Dopraw solą i pieprzem. Szpinak dokładnie umyj, usuń zgrubiałe łodygi. Gotuj ok. 2 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź i grubo pokrój. Dodaj do masy twarogowej, wymieszaj. Włóż do wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 26 cm.
Filety umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Posól, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekanym koperkiem. Połowę sera zetrzyj, resztę pokrój w plastry.
Białka ubij na sztywno, wymieszaj z kawałkami ryby i startym serem. Wyłóż na masę twarogowo - szpinakową.
Łososia pokrój w kawałki. Wyłóż na wierzch. Przykryj plastrami sera. Piecz 35 minut w temp. 200 stopni. Zostaw 10 minut w wyłączonym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.10.2011 13:09
nigdy nie slyszalem o tym
patusia 16.04.2011 21:27
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak