Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ze szparagami i rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1/2 kg
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
pieczarki 20 dag
sok z cytryny 1 szt.
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
sól
olej 6 łyżek
rzeżucha 1 garść
ocet 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ze szparagami i rzeżuchą

Rzeżuchę opłucz, osusz. Połowę włóż do salaterki. Szparagi umyj, białe obierz poniżej główek, odetnij zdrewniałe końce (zielonych nie obieraj). Gotuj je ok. 10 minut (zielone nieco krócej) w osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru. Odcedź, ostudź. Pokrój na 4 cm kawałki.
Pieczarki oczyść i pokrój je w plastry. Skrop je sokiem z cytryny. Wsyp je do szparagów, wymieszaj.
Ocet wymieszaj z kolendrą i pieprzem. Stopniowo wlewaj olej. Wymieszaj ten sos ze szparagami i pieczarkami, dopraw solą. Wyłóż to na rzeżuchę. Posyp pozostałą rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.02.2012 14:12
zapowiada sie pysznie
Rybciia 18.09.2011 15:26
super
Krystyna32 22.06.2011 08:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak