Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe serduszko

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szkl
margaryna 0,5 kostki
kakao 3 łyżki
masa
margaryna 0,5 kostki
budyń kokosowy 1 op
mleko 1 szkl
cukier 0,5 szkl
Polewa:
cukier 3/4 szkl
kakao 2 łyżki
margaryna 1/4 kostki
woda
DODATKOWO:
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe serduszko

Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, rozpuszczoną Kasię i proszek do pieczenia, i kakao.
Dobrze wszystko zmiksować. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec ok 1 godzinę w temp 180st

Budyń ugotować na szklance mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po łyżce budyń.

Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (woda cukier alkohol i sok z cytryny)
Smarować masą i dżemem.

Na polewę cukier z wodą (wody tylko tyle by zanurzyć cukier) gotować do nitki, dodać kakao i margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.09.2013 22:30
Wow! Co za dekoracja! :) Super :)
Kuchareczka2 17.08.2013 15:07
wygląda obłędnie
IZABELA29 11.06.2013 19:45
efektownie wygląda
smakoszek 16.04.2013 22:57
bajecznie i smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak