Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 szkl
mąka pszenna 4 szkl
brązowy cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Precle

Składniki wyrobić w maszynie do chleba na programie \"Ciasto\". Po wyrośnięciu podzielić na 12 części. Formować cienkie jak ołówek wałeczki i formować precle, kłaść je na natłuszczonym papierze.

Wstawiamy do bardzo mocno nagrzanego piekarnika (250-260 stopni)i pieczemy przez 8 - 10 min. Po tym czasie wyjmujemy rumiane i mięciutkie precle. Od razu po wyjęciu z piekarnika pędzlujemy rozpuszczonym masłem z obu stron i dokładnie obtaczamy w ulubionej posypce (sól morska, cynamon, parmezan)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak