Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z dorsza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
koper 1/2 pęczka
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
masło 1 łyżka
sól
mleko
zielony groszek
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z dorsza

Bułkę moczymy w mleku i odstawiamy aż rozmoknie,następnie odciskamy.Filety miksujemy dodajemy surowe jajka,posiekany koperek i bułke doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.Masę przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.W środek wkładamy dwa ugotowane i obrane jajka na twardo,dokładamy groszek.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.07.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak